Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Veelgestelde vragen

QIk wil vrijblijvend een proefrit maken in een elektrische auto, kan dat?

A

Met de opkomst van elektrisch vervoer, zijn er veel veranderingen gaande in de Nederlandse maatschappij. Overstappen op deze nieuwe vorm van mobiliteit doe je niet zomaar, want het roept veel vragen op bij organisaties en consumenten. Om deze  drempels weg te nemen en dus de acceptatie van elektrisch vervoer in Nederland te bevorderen, is het EV Centrum opgericht. Als onafhankelijke organisatie in een zeer innovatieve branche wordt het EV Centrum gezien als de koppeling tussen elektrische mobiliteit en het optimaal gebruik daarvan. Zo kunt u bij het EV Centrum altijd en vrijblijvend een proefrit maken in een van onze elekeytrische auto's, maar krijgt u daarnaast ook advies op maat over de mogelijkheden voor u.

QHoe ziet de organisatiestructuur er uit?

A

Onderstaand organigram geeft een overzicht van welke partijen er nauw betrokken zijn bij de realisatie van het EV Centrum.

QWat is het EV Centrum?

A

Het EV Centrum is een belevingscentrum waar organisaties kunnen ervaren hoe het is om te rijden met elektrisch aangedreven auto's en tweewielers. Het EV Centrum is sinds augustus 2011 gevestigd naast het Centraal Station van Rotterdam. Het is opgezet in samenwerking met circa 30 publieke en private partijen en wordt gezien als de ontbrekende schakel tussen het elektrisch vervoer en het optimaal gebruik daarvan.

QWaarom heten jullie ‘EV Centrum’?

A

EV Centrum staat voor de organisaties: ‘Het Nieuwe Rijden’ en ‘Elektrisch Vervoer Centrum’. Een aantal jaren geleden is de organisatie ‘Het Nieuwe Rijden’ met campagnes gestart om consumenten en organisaties aan te zetten tot een energie-efficiënter aankoop- en rijgedrag. Het Nieuwe Rijden zag tevens in het initiatief voor het opzetten van een elektrisch vervoer centrum een goede mogelijkheid, om deze duurzame gedachte samen verder uit te bouwen. Omdat een centrum een gebied is waar partijen samen komen, is het EV Centrum daarom gevestigd op een centrale plek in Rotterdam waarbij allerlei mobiliteitsvormen samen komen. Dé plek bij uitstek dus om deze nieuwe en duurzame vorm van mobiliteit zelf te ervaren!

QIk wil misschien overstappen naar een elektrische auto, hoe pak ik dit aan?

A

De EV Makelaar is een onafhankelijke adviseur op het gebied van e-mobiliteit. Na een mobiliteitsscan, zal blijken of en hoe elektrische auto’s binnen de organisatie ingezet kunnen worden. De mobiliteitsbehoefte, zoals dagelijkse rij-afstanden, en infrastructuur (voor oplaadmogelijkheden) zijn hierin primaire factoren. Gratis en betrouwbaar advies van de EV specialist van Nederland. 

QWat is het doel van het centrum?

A

De ambitie van het EV Centrum is om binnen 3 jaar tijd de 1.000 grootste bedrijven van Nederland over de vloer te krijgen en hen op die wijze te informeren en te stimuleren om elektrisch vervoer in de organisatie te introduceren. Daarnaast is er een ‘Experience Center’ waar een ieder de voertuigen zelf kan beleven en zelf kan testen door een proefrit te maken.