Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

Elektrische laadpunten voor parkeergarages Beurs-WTC

ROTTERDAM - Sinds afgelopen week is de inpandige Parkeergarage van het Beurs-World Trade Center aan het Rodezand voorzien van 9 laadpunten voor elektrische auto’s. Hiervan zijn er 6 aangebracht in de P1 garage, dit gedeelte van de garage is in het weekend ook opengesteld voor publiek. De overige 3 zijn aangebracht in opdracht van kantoorhuurders bij hun vaste parkeerplaats in P2. Binnenkort komen er nog 2 laadzuilen bij in de naastgelegen Parkeergarage WTC-V&D in de Leeuwenstraat. Deze garage is 24/7 geopend voor publiek. 

Lees meer »

Vernieuwde ECOSTARS website

Vernieuwde ECOSTARS website

Profiteer dit jaar nog van gratis audits en advies!
ECOSTARS is een erkenningsregeling voor vervoerders van vracht en personen. Het doel is de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving te verbeteren en het brandstofverbruik van vervoerders te helpen terugdringen.

Lees meer »

E-ONE beleeft primeur tijdens e-rally Olst-Wijhe

De elektrische E-ONE van Nederlandse makelij laat zich maandag 9 juni voor het eerst op de openbare weg aan het grote publiek zien.

Lees meer »

Nieuw wereldrecord: honderden EV’s in Stuttgart

EV’s worden steeds populairder, maar hoeveel kun je er bij elkaar krijgen?

Lees meer »

Volvo wil elektrische wegen testen

Volvo wil elektrische wegen testen

In samenwerking met de Swedish Transport Administration onderzoekt Volvo het potentieel van ‘elektrische wegen‘, waarop stadsbussen rijdend worden geladen met elektriciteit uit de weg.

Lees meer »

EV Centrum verwelkomt de BMW C Evolution

De BMW C Evolution elektrische scooter, die vorig jaar op de autosalon van Frankfurt werd voorgesteld, staat nu in het EV Centrum.

 

Lees meer »

SCENARIO’S TNO VOOR TERUGDRINGEN CO2-UITSTOOT IN DE TRANSPORTSECTOR

In het SER Energieakkoord is afgesproken dat de transportsector in het jaar 2050 de uitstoot van CO2 met zestig procent heeft gereduceerd ten opzichte van 1990. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu ontwikkelt met een groot aantal partijen een visie op de mix van energiedragers waarmee die doelstelling te halen is. TNO leidt een kennisconsortium met CE Delft en ECN dat het ministerie en alle stakeholders daarbij inhoudelijk ondersteunt.

Lees meer »

Nissan prijst e-Evalia

Nissan prijst e-Evalia

We kennen inmiddels al aardig wat elektrische auto's, maar een elektrische MPV hadden we nog niet op de prijslijsten gezien. De Nissan e-Evalia brengt daar verandering in.

Lees meer »

GOEDE CIJFERS CARGOHOPPER AMSTERDAM

Cargohopper Amsterdam is een bedrijf dat volledig elektrisch aangedreven voertuigen inzet voor het vervoer van goederen in Amsterdam. In de afgelopen twee maanden legden de voertuigen van Cargohopper zo’n 6.300 kilometer af in de stad. Dat betekent een besparing van uitstoot van schadelijke stoffen vergelijkbaar met die van zo’n 1.500 liter diesel.

Lees meer »

TROTS!

TROTS!

Rotterdam gaat vooruit op het gebied van elektrisch vervoer! Nieuwsgierig? Zie de volgende cijfers. 

Lees meer »