Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

Leaseactie elektrische auto's slaat aan

RIJSWIJK - Een campagne van Natuur & Milieu om elektrisch autorijden te bevorderen, lijkt vruchten af te werpen. Met een eigen leaseplan wil de organisatie elektrisch rijden aantrekkelijker maken en helpen om het aantal diesel- en benzineauto's terug te dringen.

Lees meer »

EVC WK - ACTIE Smart Fortwo ed

EVC WK - ACTIE Smart Fortwo ed

Het EV - Centrum heeft samen met Smart een WK actie opgezet waarbij het beste van 2 werelden wordt verenigd: een stoere smart fortwo electric drive in combinatie met een gratis sportieve smart ebike.

 

Lees meer »

Eigenaar stekkerauto wil nog meer elektrisch rijden

Het stimuleren van elektrisch vervoer heeft daadwerkelijk effect, zo blijkt  uit een enquête onder elektrische rijders in de vier grootste gemeenten (G4). 75% van de elektrische rijders (e-rijders) rijdt 4 tot 7 dagen én minimaal 200 kilometer per week elektrisch. Een kwart rijdt zelfs meer dan 500 kilometer per week elektrisch. Elektrisch vervoer levert daarmee een bijdrage aan schonere lucht in de G4-steden door een lagere uitstoot van fijn stof, stikstof en CO2

Lees meer »

Formule E krijgt vrouwelijk tintje

Formule E krijgt vrouwelijk tintje

De Britse Katherine Legge is de eerste vrouwelijke coureur die zal rijden in de volledig elektrische FIA Formule E-kampioenschappen.

Lees meer »

Detroit Electric SP:01 uit Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk verwelkomt een nieuwe autofabriek. Het Amerikaanse Detroit Electric heeft het land namelijk uitgekozen als geboortegrond voor z'n SP:01.

Lees meer »

Wekelijks nieuw laadpunt langs snelweg

AMSTERDAM - Bestuurders van elektrische auto's zullen de laatste helft van 2014 steeds vaker langs de snelwegen een snellaadpunt kunnen vinden. Het bedrijf Fastned begint in september met de versnelde uitrol van elektrische laadpalen bij tankstations.

Lees meer »

Toename E-auto's in Rotterdam hoognodig!

De lucht die we inademen is vaak veel viezer dan wordt gedacht. Milieudefensie heeft metingen gedaan waaruit blijkt dat de metingen van de overheid vaak te rooskleurig uitpakken.

Lees meer »

Gelderland breidt uit met 1.500 oplaadpunten

De provincie Gelderland heeft een concessie verleend aan technisch dienstverlener Cofely Nederland om een netwerk van openbare oplaadpunten (minstens 1.500 stuks) te realiseren en exploiteren in 62 gemeenten in Gelderse regio’s.

Lees meer »

Rotterdam in de ban van elektrisch vervoer

Afgelopen zondag hebben vele Rotterdammers een deel van het complete aanbod van elektrisch vervoer beleefd. In het centrum van Rotterdam stonden vele elektrische vervoersmiddelen opgesteld, zoals bestelwagens, auto’s, scooters, fietsen en diverse innovatieve tussenvormen.

 

Lees meer »

Audi mengt zich in EV-strijd

Audi mengt zich in EV-strijd

Audi is van plan een aantal sportieve EV’s op de markt te brengen om te concurreren met BMW en Tesla.

Lees meer »