Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

60x ‘de snelste laadpaal’ langs de snelweg

Naast de 201 snellaadstations van FastNed langs de Nederlandse snelwegen, worden daar nu nog een zooi aan toegevoegd.

Lees meer »

ELEKTRISCH RIJDEN IS VERSLAVEND – DOE MEE EN ERVAAR HET ZELF!

Op zaterdag 20 september organiseert Natuur & Milieu de allereerste Nationale Instapdag. Het landelijke evenement heeft als doel om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met elektrisch rijden. Eigenaars van een elektrische auto zullen tijdens de Instap dag vrienden, buren, kennissen en collega's de gelegenheid geven om elektrisch rijden te ervaren. Een soort open huizen dag dus, maar dan voor testritten met elektrische auto's.

Lees meer »

AGENDATIP: SCHONE LUCHT RALLY 2014 OP 20 SEPTEMBER

Eigenaren van een elektrische auto, potentiële EV-rijders en geïnteresseerden opgelet! Op zaterdag 20 september vindt het grootste EV-promotie-evenement van Nederland plaats. Tien steden zijn dan gastheer van een compleet programma met een EV-rally, een EV-borrel en een groot EV-paviljoen. Het hoofdprogramma, met het EV-symposium in de ochtend en de hoofdrally in de middag, vindt plaats in Den Haag.

 

Lees meer »

PEM heet nu Platform Toekomstbestendige Mobiliteit

Bij het tankstation Green Planet in het Drentse Pesse is de officiele verbreding van het Platform. Eektische Mobiliteit (PEM) tot het Platform Toekomstbestendige Mobiliteit (PTM) in gang gezet. 

Lees meer »

Met zijn typegoedkeuring mag de QUANT e-Sportlimousine de openbare weg op.

Nunzio La Vecchia, hoofd techniek bij nanoFLOWCELL AG, kreeg na 14 jaar ontwikkeling eindelijk de officiële kentekenplaat met nummer ROD-Q-2014 overhandigd. Na een grondige inspectie van TÜV Süd en de daaropvolgende goedkeuring mag de auto legaal over de Duitse — en Europese — wegen rijden.Nunzio La Vecchia, hoofd techniek bij nanoFLOWCELL AG, kreeg na 14 jaar ontwikkeling eindelijk de officiële kentekenplaat met nummer ROD-Q-2014 overhandigd. Na een grondige inspectie van TÜV Süd en de daaropvolgende goedkeuring mag de auto legaal over de Duitse — en Europese — wegen rijden.

Lees meer »

Met een elektrische auto krijg je per 1 juni korting op het parkeertarief in parkeergarage Lijnbaan in Rotterdam

Met een elektrische auto krijg je per 1 juni korting op het parkeertarief in parkeergarage Lijnbaan in Rotterdam. De korting wordt berekend zodra de auto de garage inrijdt. Dankzij een koppeling met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) stelt het kentekenherkenningsysteem het label direct vast.

Lees meer »

Nog ruim twee maanden subsidie oplaadpunt eigen terrein

Berijders van elektrische auto’s met eigen terrein, zowel zakelijk als privé, kunnen bij de gemeente een subsidie aanvragen voor de aanschaf en aanleg van een oplaadpunt op eigen terrein. Deze vergoeding tot maximaal € 1.000 is nog aan te vragen tot 30 september 2014.

Lees meer »

 Officieel: nieuwe Tesla heet Model III

Omdat de naam “Model E” al was bezet, krijgt de budget-Tesla de naam “Model III” mee.

Lees meer »

Dus jij denkt dat elektrische auto's traag zijn?

Een elektrische auto hoeft niet traag te zijn. Tesla's Model S zit bijvoorbeeld onder 5 seconden op de 100 km/h. Dat het nog veel harder kan bewijst deze video waarin een elektrische Mitsubishi Pikes Peak beklimt.

Lees meer »

BMW EN DAIMLER GAAN SAMEN INDUCTIELADEN

De Duitse autofabrikanten BMW en Daimler gaan samenwerken op het gebied van inductieladen. Het doel is om een standaardtechnologie te ontwikkelen om elektrische auto’s en plug-inhybrides draadloos op te laden.

Lees meer »