Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

De eerste elektrische Amerikaanse muscle car

Wie weleens in een Tesla heeft gereden weet: dit is de toekomst. Fluisterstil maar razendsnel optrekken en zonder de tussenkomst van een versnellingsbak altijd optimaal vermogen. Maar die toekomst voelt tegelijkertijd wat leeg aan: niks boven het roffelende geluid van een Amerikaanse muscle car op een onmetelijk lange, lege weg.

Lees meer »

Proefrijden bij de buurman

Proefrijden bij de buurman

De beste manier om mensen te enthousiasmeren voor elektrisch rijden, is door ze er zelf in te laten rijden.

Lees meer »

Tesla opent 50e Europese Supercharger

Tesla opent 50e Europese Supercharger


De onthulling van het nieuwe station in Narbonne, Frankrijk, betekent een nieuwe stap tot een uitgebreid Supercharger netwerk in Tesla’s belangrijkste Europese markten, waaronder de Benelux, de DACH regio, Scandinavië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer »

Hoeveel (semi-) elektrische auto's telt Nederland?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft weer het aantal elektrisch rijdende auto’s geteld. De stand per 31 juli staat op iets meer dan 5.000 volledig elektrische auto’s en ruim 33.000 plug-in hybrides. De Outlander en Tesla Model S zijn het populairst.

Lees meer »

Elektrisch rijden met de Kia Soul EV

Elektrisch rijden met de Kia Soul EV

Kia gaat ook op de elektrische tour en doet dat met de Soul EV, die in september voor een prijs van 32.995 euro bij een aantal geselecteerde dealer te koop zal zijn. Ook de elektrische Soul kent zeven jaar garantie.

Lees meer »

A3 e-tron

A3 e-tron

Efficiëntie en veel rijplezier voor alle dag de Audi A3 e-tron. De plug in hybride kan maximaal 50 km elektrisch rijden en natuurlijk kan je ook op zijn zuinige TFSI motor rijden, gezamenlijk kunnen ze een rijbereik van 940 km bereiken.

Benieuwd of de A3 e-tron voor u interessant is? Laat u vrijblijvend adviseren door het EV Centrum. 

Lees meer »

EV Centrum op bezoek bij: Bonnes Bestel Service B.V.

Bonnes Bestel Service B.V. onderscheidt zich op de koeriersmarkt door de korte afhaaltijden, nu onderscheidt Bonnes zich ook op het gebied van duurzaamheid. 

Lees meer »

Infiniti bouwt toch EV op basis van de Nissan LEAF

De Infiniti LE is van de plank gehaald en zal alsnog in productie worden genomen.

Lees meer »

Europese EV-verkoop verdubbelt jaarlijks

Vorig jaar werden er bijna 50.000 stekkerauto’s verkocht in Europa, met de Renault ZOE, Outlander PHEV en Volvo V60 Plug-in Hybrid als de leiders.

Sinds de elektrische auto in 2010 op de Europese markt verscheen, zijn de verkoopaantallen jaarlijks verdubbelt. Dat blijkt uit het EV en CO2-rapport van Transport & Environment. In 2013 werden er bijna 50.000 stekkerauto’s verkocht, goed voor 0,4 procent van alle autoverkopen in Europa.

Lees meer »

Mercedes S500 plug-in Hybrid: definitieve specificaties en prijzen

Bijna een jaar geleden stelde Mercedes-Benz haar S500 plug-in hybrid met 14% bijtelling voor. Nog dit jaar komt hij op de markt, en dus is het langzaamaan tijd voor definitieve details: ze hebben de S500 op papier nóg schoner weten te maken. 

Lees meer »