Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

Zes wetten voor 15 maal zoveel ev's in Californië

Onze staatssecretaris Wiebes werkt aan de Autobrief 2 en belooft fiscale prikkels voor de elektrische auto, óók in 2016. Maar erg concreet is het allemaal niet. Dat het anders kan, laat gouverneur Edmund Brown van Californië zien.

Lees meer »

RCD & EVC E-Challange

RCD & EVC E-Challange

Woensdag 17 september organiseerden Vereniging RCD, Elektrisch Vervoer Centrum en Stichting YPR de E-Challenge, een uniek netwerkevent. Wethouder Pex Langenberg (Haven, Duurzaamheid, Mobiliteit en Organisatie van de gemeente Rotterdam) nam het gezelschap mee in de ontwikkelingen van Rotterdam waarna de gasten werden bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit. Dit alles gebeurde onder het genot van een heerlijke lunch die ter plekke met passie werd bereidt door Siebren Meerema (Quartier du Port). In teams werden de nieuwste elektrische modellen getest en opdrachten vervuld tijdens de E-Challenge. Rogier van der Bol  won voor JLL de hoofdprijs "Een week een e-auto voor de zaak"

Lees meer »

Staatssecretaris Wiebes belooft extra fiscale prikkels voor elektrische auto's

Staatssecretaris Wiebes (financiën) heeft de Tweede kamer toegezegd dat elektrische en zeer zuinige auto’s fiscaal gestimuleerd zullen blijven. Het beleid richt zich op een ‘meer massale doorbraak’ van elektrische auto’s’. Wil Wiebes de 200.000 auto’s met stekker in 2020 inderdaad realiseren, dan betekenen deze woorden niets minder dan dat hij bijzonder stevig ingrijpt om de elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. Staat dat straks in de Autobrief?

Lees meer »

EV’s blijven Europa’s snelst groeiende automarkt

Hoewel het aandeel zakelijk verkochte elektrische auto’s in Nederland achter blijft, is dit geen reden tot paniek. De EV doet het namelijk wel heel goed in de algehele verkoop, met een grote stijging voor heel Europa.

Lees meer »

Leaserijder haakt af bij hogere bijtelling

Leaserijder haakt af bij hogere bijtelling

"Nederland aan de stekker!" Als na 2015 het bijtellingspercentage hoger is dan 22 procent, ziet 39 procent van de berijders af van de leaseauto.

Lees meer »

NIEUW! EV Exposurebox naast Rotterdam CS

NIEUW! EV Exposurebox naast Rotterdam CS

De EV Exposurebox is zichtbaarheid en showroom in één product. Dit niet te missen buitenreclame-object is tijdelijk inzetbaar voor de deur van het EV Centrum naast Rotterdam Centraal station.

Lees meer »

Ecomobiel 2014: mobiliteitsoplossingen en ‘game changers'

Het mobiliteitslandschap verandert steeds sneller, aangejaagd door economische, ecologische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Ecomobiel toont het brede spectrum aan mogelijkheden en brengt mobiliteitsoplossingen en ‘game changers' samen op 7 en 8 oktober in Ahoy Rotterdam. Het EV Centrum is daar natuurlijk bij!

 

Lees meer »

Golf GTE plug-in raakt elektrische sweet spot

Volkswagen mikt met de plug-in hybride Golf GTE op het hart van de Nederlandse automarkt. En daarmee lijkt de Duitse fabrikant garantie op succes te hebben.

Lees meer »

Aantal laadpalen in één jaar verdrievoudigd

Het aantal laadpalen verdrievoudigde afgelopen jaar van 2.200 in 2013 naar 6.700 dit jaar. Dat meldt het kennisplatform Verkeer en Vervoer.

Lees meer »

In 2025 kan iedereen elektriciteit produceren en opslaan

Deze week presenteerde zakenbank UBS een interessant rapport waarin zonne-energie, batterijen en elektrische auto’s centraal staan. De bank komt daarin tot de conclusie dat de tijd van grote energiemaatschappijen
voorbij is. De prijzen van zonne-systemen en opslag-technologie (onder meer batterijen) dalen dusdanig snel, dat er sprake is van een disruptive technology voor het huidige elektriciteitssysteem.

Lees meer »