Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

Bijtelling stuk strenger in 2016; laagste categorie verdwijnt

De overheid wordt weer strenger als het om de fiscale bijtelling voor zakelijke auto’s gaat. Alle auto’s die nu 79 gram of meer CO2 uitstoten per kilometer krijgen vanaf 2016 25 procent bijtelling. 

Lees meer »

De toekomst van olie als autobrandstof

De toekomst van olie als autobrandstof

In 1904 gaf commercieel directeur Vischer van de Daimler Motorengesellschaft aan dat de ‘explosiemotor' nog benzine gebruikte als brandstof, maar dat dit in een later stadium wellicht door alcohol vervangen zou worden. De hoeveelheid benzine zou in de toekomst weleens uitgeput kunnen raken en alcohol kon gewoon op vele manieren gemaakt worden.

Lees meer »

Tesla breidt uit in Nederland en Europa

Tesla breidt uit in Nederland en Europa

Op vakantie naar Turkije, zuid Italië, Griekenland, of wordt het toch een cultureel uitje naar Moscou? In 2016 moet het elektrisch allemaal haalbaar zijn met de Tesla Superchargers — in combinatie met een Model S gebouwd in Tilburg.

Lees meer »

Elke elektrische auto levert economie 11.000 euro op

De jonge economie rond elektrisch rijden levert ons land vele tientallen miljoen euro’s per jaar op. Laadpalen, dienstverleners, voertuig verkoop en onderhoud: de bedrijven bieden werk aan 1.600 mensen. Dat rapporteert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Lees meer »

Autobrief 2 uitgesteld!

Autobrief 2 uitgesteld!

Wiebes heeft zijn lang verwachte Autobrief 2 uitgesteld tot medio 2015. Voor 2016 komt hij met een tussenoplossing, omdat Autobrief 1 liep tot en met 2015 en Autobrief 2 van kracht wordt per 1 januari 2017.

Lees meer »

Aantal elektrische auto’s is afgelopen jaar gestegen van 18.000 naar meer dan 40.000

Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport ‘Verzilvering verdienpotentieel Elektrisch Vervoer in Nederland’, over de economische ontwikkelingen rond elektronisch vervoer tot 2014.

Lees meer »

Doorbraak: Nieuwe batterij 70% vol in 2 minuten

Onderzoekers van de universiteit van Nanyang in Singapore hebben een batterij ontwikkeld die voor 70 procent oplaadt in slechts twee minuten. De nieuwe uitvinding kan bovendien 10.000 keer herladen worden, dat is twintig keer meer dan de huidige lithium-ion-accu’s.

Lees meer »

Tesla Model S P85D: 700 pk en vierwielaandrijving

Vorige week bracht Tesla’s mede-oprichter en huidige CEO Elon Musk het internet in vervoering toen hij op Twitter aangaf binnenkort zijn ‘D’ aan de wereld te laten zien. Het werd, zoals verwacht, geen Model D, maar een Tesla Model S met vierwielaandrijving. Voluit heet ‘ie Tesla Model S P85D.

Lees meer »

Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek

In 2020 is het goederenvervoer in de binnenstad van Rotterdam geheel emissievrij. Deze ambitie hebben gemeente Rotterdam en goederenvervoerders uit de regio vandaag samen vastgelegd in de Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek. Door de bevoorrading van winkels in 2020 grotendeels met elektrische voertuigen te doen en dit beter te spreiden over de dag zijn er grote voordelen te behalen voor de luchtkwaliteit en geluidsbelasting. Zo wordt de Rotterdamse binnenstad een stuk schoner en neemt geluidshinder af.

Lees meer »

Multilease lanceert de Green Target Challenge App!

Multilease lanceert vandaag de Green Target Challenge App (GT Challenge)! Een serious game waarmee op een leuke manier bespaard wordt op autokosten en milieu. Daarnaast maakt het de gebruikers bewust van hun rijgedrag en stimuleert de game Het Nieuwe Rijden.

Lees meer »