Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2013

Opel Ampera nu voor €16.600

Opel Ampera nu voor €16.600

Het EV Centrum introduceert de 'EV Actie'. Via onze nieuwsbrief zullen unieke acties worden aangeboden van elektrische auto's. Denk hierbij aan bijvoorbeeld auto's met een bijzonder aantrekkelijk leasetarief of unieke garantie voor levering in 2013 (0% bijtelling). Benieuwd naar de eerste aanbieding? Klik verder!

 

Lees meer »

Mansveld: Eind dit jaar 20.000 elektrische auto's in Nederland

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu verwacht dat er eind dit jaar 20.000 elektrische auto's in Nederland rondrijden. Momenteel staat de teller op 13.000 EV's.

Lees meer »

EV Centrum viert tweejarig bestaan

EV Centrum viert tweejarig bestaan

In 2011 opende minister Melanie Schultz van Haegen het Het Nieuwe Rijden: Elektrisch Vervoer Centrum. Reden om het tweejarig bestaan te vieren en vooruit te kijken met alle betrokken partijen.

Lees meer »

Draadloos uw Elektrische Auto opladen

Draadloos uw Elektrische Auto opladen

Hevo, een jong Amerikaans bedrijf gevestigd in New York, wil het gemakkelijk maken om elektrische voertuigen (EV's) op te laden in de stad. Door slimme laadpunten, die lijken op mangaten, te integreren in parkeerplekken, hoopt Hevo de acceptatie van EV's in de stad te versnellen.

Lees meer »

Nieuwe BYD Qin: 303pk!

Nieuwe BYD Qin: 303pk!

De Chinese autofabrikant BYD introduceert in het thuisland een nieuwe versie van z’n plug-inhybride sedan: de Qin. Het ontbreekt de milieuvriendelijke vierdeurs niet aan vermogen.

BYD is een pionier op het gebied van plug-inhybrides: in 2010 was het merk de eerste die een auto met zo’n aandrijflijn op de markt durfde te brengen. Die F3DM is nu echter toe aan een opvolger, en dat is deze Qin. De overeenkomst tussen de auto’s is duidelijk: beiden zijn redelijk traditioneel vormgegeven vierdeurs sedans.

Lees meer »

Grootste elektrische vrachtwagen van Europa in gebruik

Heineken heeft de grootste elektrische vrachtwagen van Europa in gebruik genomen. De volledig elektrische vrachtwagen wordt ingezet voor stedelijke distributie in Rotterdam.

De vrachtwagen is dankzij het laadvermogen van 9 ton en een bereik tot 200 km. In totaal gaan er de komende tijd drie 19-tons vrachtwagens rijden in Rotterdam en vier 12-tons trucks in Amsterdam. In 2020 wil Heineken in alle steden gebruikmaken van elektrisch transport.

Lees meer »

Hybride auto heeft grootste toekomstpotentieel

De hybride elektrische auto die rijdt op een accu en op een brandstofcel heeft het meeste potentieel als he gangbare voertuig van de toekomst. Toch zal elke auto maatwerk worden. Iedereen zal naar zijn behoefte ten aanzien van actieradius en oplaadtijd een auto kiezen. 

Dit verklaart wetenschapsjournalist Rijkert Knoppers tegenover de Groene Courant naar aanleiding van zijn boek Rijden onder Spanning dat onlangs uitkwam.

Lees meer »

Amerikaanse EV-Makelaar: Het stomste wat je kunt doen is wachten tot de olie op is

Paul Scott (mede-oprichter van Plug-in Amerika) wordt gezien als de succesvolste EV-verkoper van Amerika. Inmiddels heeft hij meer dan 300 auto's verkocht. Zijn aanpak? Paul laat de mensen met de auto rijden. Niet met een demo, maar met zijn eigen auto. 

Lees meer »

Test elektrische auto: 80% wil niet meer terug

Uit een studie onder 350 Britse gebruikers van elektrische auto’s blijkt dat 80 procent niet meer terug wil naar zijn benzineauto.

Lees meer »

Leaseauto vervroegd inruilen voor EV?

Leaseauto vervroegd inruilen voor EV?

Klanten van de leasemaatschappijen ALD Automotive, Arval, Athlon Car Lease en Leaseplan kunnen hun leaseauto nog dit jaar inruilen voor een (semi-)elektrische auto. Voorwaarde is wel dat het huidige leasecontract afloopt voor 1 april 2014.

Lees meer »