Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2013

OUTLANDER PHEV VOOR € 13.700, WIN EEN TESTWEEKEND

De nieuwe EV Actie betreft de Mitsubishi Outlander PHEV! De eerste elektrische SUV in de 7%-categorie, ofwel netto bijtelling vanaf €98 per maand. Op 18 en 19 december zijn bij het EV Centrum de Outlander PHEV Testdagen.

Lees meer »

Eerste Tesla Superchargers in Nederland

Eerste Tesla Superchargers in Nederland

Een aantal dagen geleden werden de eerste Supercharger-laadstations van Tesla al geplaatst in Oosterhout en Zevenaar. Afgelopen vrijdag zijn de laadpalen officieel in gebruik genomen.

Lees meer »

Branson stapt in elektrisch aangedreven Formule E

De Britse topondernemer Richard Branson stapt met zijn Virgin Group in de Formule E, de raceklasse met elektrisch aangedreven sportauto's die volgend jaar zijn eerste seizoen ingaat. De miljardair kondigde zijn nieuwe avontuur in de autosport donderdag aan. Branson was in 2010 en 2011 actief met Virgin in de Formule 1, maar deed de renstal in 2012 over aan Marussia.

Lees meer »

RTC presenteert eerste rotterdamse ecovloot in het EV Centrum

De Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) wil het goede voorbeeld geven door de overstap te maken naar elektrische auto’s. Over twee jaar bestaat een kwart van de gehele vloot – ongeveer 25 auto’s – uit elektrische auto’s. De RTC heeft elektrische auto’s van het Chinese merk BYD en de sportieve Tesla aangeschaft.

Lees meer »

Stadsregio Rotterdam ondertekent convenant in het EV Centrum

De stadsregio Rotterdam wil het komende jaar 320 openbare elektrische oplaadpunten realiseren in de regio. Het betreft laadpalen op straat voor mensen en bedrijven die geen eigen terrein hebben waar zij hun auto op kunnen laden. Door te investeren in deze laadinfrastructuur wil de stadsregio elektrisch rijden stimuleren. Een toename van elektrisch rijden levert een positieve bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit.

Lees meer »

Saab ook elektrisch

Saab ook elektrisch

Saab gaat vandaag de productie in zijn fabriek in Trollhättan weer opstarten. Het bedrijf gaat om te beginnen de productie van de Saab 9-3 sedan met benzinemotor hervatten. In een later stadium moet daar een elektrisch aangedreven variant van dit model bijkomen.

Lees meer »

Renault toont kleine plug-in hybride in Genève

Renault mag dan vooral inzetten op de volledig elektrische auto's, het merk vergeet ook andere vormen van alternatieve aandrijving niet. In Genève kunnen we namelijk een concept-car voor een kleine plug-in hybride verwachten.

Lees meer »

Rotterdam gaat vervuilende auto's slopen

Rotterdam gaat vervuilende auto's slopen

Het stadsbestuur van Rotterdam komt met een sloopregeling voor duizenden auto's in de stad die sterk vervuilend zijn. Ook krijgen eigenaren van dieselauto's ouder dan 2005 en benzineauto's ouder dan 1992 geen parkeervergunning meer en gaat er een rijverbod gelden voor vrachtwagens op de meest vervuilde weg door de stad, de 's Gravendijkwal.
 

Lees meer »

Renault ZOE voor € 7.200, gegarandeerd 0% bijtelling

De nieuwe EV Actie betreft de Renault ZOE! Er zijn nog enkele auto's beschikbaar voor levering in 2013 en daarmee is 0% bijtelling gegarandeerd.

Lees meer »

40% Nederlanders overweegt elektrisch rijden

Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat 60% van de Nederlanders vindt dat er meer elektrische auto’s in Nederland moeten komen. En 40% van de ondervraagden overweegt in de toekomst ook zelf elektrisch te gaan rijden.

 

Lees meer »