Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

Binnenkort E-autoshop live

Binnenkort E-autoshop live

Het EV centrum heeft besloten haar diensten uit te breiden met een webshop. Binnenkort gaan de online deuren open.

 
 
 

Lees meer »

Ondersteuning laadinfrastructuur elektrische auto’s wordt voortgezet

De activiteiten van Stichting e-laad bij de ondersteuning van publieke laadinfrastructuur voor elektrische auto’s worden de komende jaren voortgezet. Deze worden ondergebracht in twee nieuwe organisaties: ElaadNL en EVnetNL. ElaadNL gaat opereren als kennis- en innovatiecentrum op het gebied van laadinfrastructuur. EVnetNL gaat vanuit de netwerkbedrijven het bestaande netwerk van publieke laadpunten beheren, zodat deze ook de komende jaren probleemloos gebruikt kunnen worden. 

Lees meer »

Waarom grote merken blijven investeren in elektromobiliteit

De doorbraak van de elektrische auto is niet voor dit jaar. Hoe meer de media berichten over elektromobiliteit, hoe minder elektrische auto's er in ons land worden verkocht. Daar is meer dan één reden voor.

Lees meer »

De EV spelregels voor 2014

De EV spelregels voor 2014

Het einde van 2013 was een mooie EV eindsprint. Dit kwam deels doordat de subsidies deels zouden worden afgebouwd in 2014, maar het blijft uiteraard aantrekkelijk om elektrisch te rijden. Zo is er namelijk nog steeds maximaal ruim €9.000 subsidie beschikbaar voor een volledig elektrische auto! 

Lees meer »

Extra schoon: Ford C-Max Solar Energi

Extra schoon: Ford C-Max Solar Energi

Deze Ford C-Max ziet er misschien uit alsof hij over een roldak beschikt zoals we dat in de jaren ’90 veel zagen, maar dit blijkt iets geavanceerder: het zwarte ding is een zonnepaneel.

Lees meer »

EV Centrum blikt terug op elektrisch rijden in Rotterdam

Met al 500 oplaadpunten voor elektrische auto’s, een uitgebreider warmtenetwerk en binnenkort zelfs een windmolenpark verduurzaamt Rotterdam in rap tempo. Alfred Möller, initiatiefnemer van het EV-Centrum, kijkt voor wat betreft de elektrische auto terug op een succesvol jaar.

Lees meer »

2013

Rotterdam en provincie Zuid-Holland dringen aan op realisatie van het ROAD-project

De gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland roepen energiebedrijven E.ON en GDF SUEZ met klem op om hun gezamenlijke ROAD-project te realiseren. Dit project voorziet in het afvangen en opslaan van de CO2 bij de nieuwe elektriciteitscentrale van E.ON op de Maasvlakte. In een brief wijzen de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en Commissaris van de Koning voor de provincie Zuid-Holland Franssen de bedrijven op hun verantwoordelijkheid. 

Lees meer »

Tesla Model S is de Autoblog auto van het jaar 2013

De Jaguar F-Type en de Audi RS6 Avant zaten em op de hielen, maar uiteindelijk heeft de Tesla Model S gewonnen!

Lees meer »

Audi R8 e-tron toch in productie

Audi R8 e-tron toch in productie

Er komt toch een elektrische Audi R8, bevestigen bronnen binnen het merk aan het Britse Autocar. Eerder waren de plannen ‘on hold’ gezet, omdat de auto een te korte range zou hebben, nu lijkt Audi die drastisch te hebben verbeterd.

Lees meer »

Volvo komt met plug-in XC90

Volvo komt met plug-in XC90

Bij het ontstaan van de eerste geruchten rondom de opvolger van de Volvo XC90 werd al gerept over een plug-inhybride variant van die auto. Inmiddels is de komst daarvan bevestigd.

Lees meer »