Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

Spectaculaire groei in gebruik publieke laadpalen in 2013

Het gebruik van het netwerk van publieke laadpunten van e-laad is in 2013 spectaculair gestegen, zo meldt Stichting e-laad. Er werd in 2013 meer dan twee keer zo vaak geladen als in 2012, Na de zomer verdubbelde de hoeveelheid stroom die wordt geladen in korte tijd.

Lees meer »

Audi Q8 e-tron opent de aanval op Tesla

Audi Q8 e-tron opent de aanval op Tesla

Na een aantal koerswijzigingen lijkt Audi het nu toch weer te gaan proberen met volledig elektrische auto’s. De Q8 e-tron, losjes gebaseerd op de afgebeelde Allroad Quattro, zou 595 km op één lading moeten kunnen halen.

 

Lees meer »

Elektrische Golf komt eerder

Elektrische Golf komt eerder

Volkswagen komt komende herfst met de plug-in hybride Golf GTE. Dit is de productieversie van de eerder getoonde Golf Twin Drive BlueMotion.

Lees meer »

Tips & tricks uitgelicht tijdens de eerste Model S Owners Meeting

Bij een revolutionaire auto hoort uiteraard een owners club. Vorige week organiseerde het Elektrisch Vervoer Centrum de eerste Tesla Model S Owners Meeting in Rotterdam! Bent u er de volgende keer ook bij?

Lees meer »

7 IS HET NIEUWE 14

7 IS HET NIEUWE 14

De EV Acties zijn weer begonnen! 7% bijtelling is immers nog steeds maar de helft van 14%. Reserveer uw gratis proefrit via EVmakelaar@EV-Centrum.nl of 010 - 2142700.

Lees meer »

Nissan verkoopt 100.000ste Leaf

Nissan verkoopt 100.000ste Leaf

De Nissan Leaf heeft opnieuw een mijlpaal bereikt. Slechts drie jaar na zijn wereldwijde verkoopstart leverde Nissan het 100.000ste exemplaar af.

Lees meer »

Elektrische Porsche ‘P1’ in museum

Elektrische Porsche ‘P1’ in museum

De allereerste Porsche ooit vormt straks een permanent onderdeel van de collectie van het Porsche Museum in Stuttgart.

Lees meer »

Het Nieuwe Rijden behaalt 70% van haar CO2 reductie doelstelling

Tijdens de partnerbijeenkomst op 16 januari j.l. behaalde het Het Nieuwe Rijden een nieuw hoogtepunt zij behaalde 70% van hun CO2 reductie doelstelling! 

Lees meer »

Restwaarde Elektrische auto ‘redelijk gunstig’

Is een gebruikte hybride- of elektrische auto nog wel wat waard? De restwaarde valt mee: een Nissan Leaf uit 2011 is nog 12.800 euro waard en een Ampera uit hetzelfde jaar 18.400 euro. De allereerste EV’s uit 2010 staan voor 8.800 euro in de tabellen. Dat blijkt uit cijfers van Autotelex – zo’n beetje de bijbel voor autobedrijven en de leasewereld. Desalniettemin is de afschrijving stevig.

Lees meer »

BMW i3 in EV Centrum

BMW i3 in EV Centrum

Donderdag 16 januari kwamen alle partners van het EV centrum bijeen op de nieuwjaarsborrel. De inhoudelijke en interactieve sessie werd gepresenteerd door Donatello Piras, waarna BMW Nederland in samenwerking met BMW dealer F. Breeman de sleutel van de BMW i3 overhandigde aan het centrum.

 

Lees meer »