Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

Elektrisch rijden: waar een klein land groot in is

Met dik 23.000 verkochte EV’s en Plug-ins gaf Nederland landen als Frankrijk en Noorwegen in 2013 het nakijken. Op Europese schaal is Nederland ongenaakbaar. Met dank aan de versobering van de fiscale voordelen per 2014 waardoor eind 2013 een ongekende run ontstond op de elektrisch rijdende auto.

Lees meer »

Event: op 14 maart

Event: op 14 maart

Alle ondernemers opgelet! Op 14 maart a.s. nodigen wij ons netwerk uit alsmede nieuwe ondernemers om een blik te komen werpen in de toekomst. Dit doen wij door het organiseren van een  lezing over duuzame mobiliteit, speeddates maar ook het zelf ervaren van elektrisch vervoer.

Lees meer »

In een jaar vijfduizend voertuigen met ECOSTARS in Rotterdam en omstreken

Nog geen jaar geleden kondigde de gemeente Rotterdam aan te starten met ECOSTARS, een Europees erkenningensysteem voor bedrijven die schoner rijden. Het doel: 5.000 bedrijfsvoertuigen met een ECOSTARS-erkenning in 2014. In het voorjaar van dit jaar is de doelstelling al binnen handbereik, mede dankzij de betrokkenheid van bedrijfsleven in de regio Rotterdam.

Lees meer »

Toyota start proef met draadloos laden van Prius

Toyota begint met het testen van het draadloos opladen van elektrische auto’s. Volgens de Japanse autobouwer heeft een laadtegel 90 minuten nodig om een Prius bij te tanken.

Lees meer »

De accu: spil in toekomst elektrische auto

De elektrische auto moet goedkoper worden én tegelijkertijd verder rijden op een acculading om voor de massa aantrekkelijk te zijn. Robert Bosch, GS Yuasa en Mitsubishi zijn een samenwerking gestart om het accuvraagstuk aan te pakken.

Lees meer »

Officieel: Volkswagen Golf GTE plug-in!

Officieel: Volkswagen Golf GTE plug-in!

Volkswagen heeft het doek nu officieel van z'n plug-in Golf getrokken. De Golf GTE, voor zakelijke rijders met 7 procent bijtelling, beleeft volgende maand z'n debuut op de beursvloer van Genève.

Lees meer »

Elektrisch rijden: nog steeds erg aantrekkelijk

Het zal u niet zijn ontgaan dat er ‘iets' is veranderd in de fiscaliteit rond de zakenauto. Al was het maar omdat er op de weg plotseling een heuse vloot oplaadbare hybride auto's is verschenen. Aangevoerd door de Mitsubishi Outlander PHEV, die opeens in elke straat lijkt te staan. 

Lees meer »

'Apple sprak over overname autofabrikant Tesla'

Apple heeft met Tesla-ceo Elon Musk gesproken over een overname van de autofabrikant, die bekendstaat om zijn luxe elektrische auto's

Lees meer »

EV Makelaar zet financiële voordelen op een rij voor Z24.nl

Elektrische auto’s zijn een stuk stiller en minder schadelijk voor het milieu. Maar je bent in een aantal opzichten ook goedkoper uit. Alle financiële voordelen op een rij.

Lees meer »

Electric Motorcycles introduceert Brammo elektrische motorfietsen in Nederland

Nederland is een nieuw motorfietsmerk rijker. Electric Motorcycles Nederland introduceert met Brammo een compleet nieuw merk met uitsluitend vol-elektrische motorfietsen. De publieksintroductie van Brammo staat gepland voor de Motorbeurs Utrecht, waar de Brammo Empulse voor het eerst in Nederland op een nationale show te zien zal zijn.

Lees meer »