Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

Duitse auto's kleuren in rap tempo groen

Voor de eerste keer is bij Porsche een stekkerauto het populairste model in Nederland: in februari zijn 42 Panamera's op kenteken gezet. Daarvan is 80 procent hybride. De CO2-uitstoot van 71 gram p/km is voor dit autotype erg laag. Gaat Porsche op de Prius-toer? Het geitenwollensokkenimago van de elektromotor verdampt in elk geval snel. In Duitsland is hybride zelfs hip.

Lees meer »

Renault Kangoo Z.E. voor minder dan de helft

Dankzij de nieuwe sloopregeling van gemeente Rotterdam, de nationale subsidie van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, voorheen AgentschapNL) en milieuinvesteringsaftrek (MIA), is er ruim € 11.000 subsidie beschikbaar voor de Renault Kangoo Z.E.!

Lees meer »

1.200 nieuwe laadpunten voor elektrische auto’s

Om aan de vraag naar elektrische laadpunten in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht te voldoen organiseert MRA Elektrisch (MRA-E) een Europese aanbesteding. Sinds juli 2013 plaatst de combinatie Nuon/Heijmans 200 openbare oplaadpunten in opdracht van MRA-E. In de meer dan 80 gemeenten in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht zijn echter meer laadpunten nodig. Gister is een een Europese aanbesteding voor nieuwe laadpunten gestart. Met 1.200 laadpunten extra kan naar verwachting de komende tijd worden voldaan aan de vraag in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

Lees meer »

Rij-impressie - Volkswagen e-Golf

Rij-impressie - Volkswagen e-Golf

Hij is groter, ruimer, luxer en sneller dan de e-Up, maar z’n territorium is hetzelfde. Wat is de toegevoegde waarde van de VW e-Golf?

Lees meer »

Rotterdammers rijden elke week een keer elektrisch de wereld rond

In Rotterdam zijn in 2013 2.110.399 autokilometers elektrisch afgelegd. Omgerekend reden Rotterdammers dus elke week een keer op elektriciteit de wereld rond. Er staan inmiddels ruim 800 oplaadpunten in de stad staan, zowel privaat, openbaar als in parkeergarages. Daarmee loopt Rotterdam, samen met Amsterdam, wereldwijd voorop met het aanleggen van de oplaadinfrastructuur. Eind 2014 zullen 1.250 oplaadpunten in de stad staan.

Lees meer »

E-AUTOSHOP is LIVE

E-AUTOSHOP is LIVE

Het EV centrum heeft besloten haar (merk)onafhankelijke diensten en producten uit te breiden met een webshop. Vanaf vandaag zijn de online deuren geopend!

Lees meer »

Februari 2014: verkoop elektrische auto’s groeit weer

Na de enorme piek in december en de forse daling vorige maand, is er weer een stijging te zien in de verkopen van elektrische auto’s.

 

Lees meer »

NanoFlowcell Quant e-Sportlimousine

NanoFlowcell Quant e-Sportlimousine

Dit is de NanoFlowcell Quant e-Sportlimousine. Deze 5,2 meter lange elektrische sportauto is het product van een kleine autobouwer uit Liechtenstein. De auto heeft vier elektromotoren en maakt gebruikt van een unieke ‘NanoFlowcell’ accu-techniek. De actieradius kan hierdoor oplopen tot wel 600 kilometer.

Lees meer »

Tesla ontwikkelt gigafabriek in de VS

Tesla ontwikkelt gigafabriek in de VS

Elektrische autofabrikant Tesla wil een gigafabriek bouwen waar vanaf 2020 ongeveer 500.000 auto’s worden geproduceerd. 

Lees meer »

EV Makelaar spreekt op 20 maart op de Gunborrel

EV Makelaar spreekt op 20 maart op de Gunborrel. De Gunborrel van GNO-netwerk (Gunnen, Netwerken, Ondernemen) is DE nieuwe netwerkborrel voor ondernemers in Rotterdam.

Lees meer »