Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

E-laadpalen functioneren op hoog niveau

Stichting e-laad heeft het hoge serviceniveau van haar publieke laadpunten het afgelopen jaar vast weten te houden. Dit blijkt uit de door e-laad verzamelde informatie over het jaar 2013. Tegelijkertijd is het gebruik van de laadpunten door de toename van (semi-)elektrische auto’s flink gestegen.

Lees meer »

Mercedes-Benz B-Class

Mercedes-Benz B-Class

In de fabriek in Rastatt rolt vandaag de eerste Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive van de band. Dit betekent dat op deze locatie voor het eerst Mercedes-Benz personenwagens met zowel verbrandingsmotor als met elektrische aandrijving in dezelfde productielijn worden geproduceerd. De B-Klasse Electric Drive is gebaseerd op de compacte Mercedes-Benz generatie met voorwielaandrijving waarbij het modulaire componentensysteem wordt toegepast. De batterijen zijn ondergebracht in de vloer van de auto.

Lees meer »

Thuisbezorgd.nl zet elektrische Renault Twizy Cargo in

SCHIPHOL-RIJK - Wie eten bestelt bij Thuisbezorgd.nl moet goed op de deurbel letten. De kans is groot dat de bezorger ongemerkt voor de deur staat. In de regio’s Enschede, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam doen diverse restaurants mee aan een proef met de elektrische Renault Twizy Cargo.

Lees meer »

'Volledig elektrische Opel in 2016/2017'

Opel wil in 2016 of 2017 een volledig elektrisch aangedreven auto lanceren, zo meldt het Duitse Automobilwoche. Het model moet beduidend kleiner en goedkoper worden dan de plug-in hybride Ampera.

Lees meer »

Prijs Nissan e-NV200 bekend: vanaf 20.578 euro (excl. BTW)

Amsterdam, 4 april 2014 - Nissan start over enkele maanden met de levering van de e-NV200, de volledig elektrisch aangedreven bestelauto. Prijzen beginnen bij 20.578 euro (excl. BTW). De Nissan e-NV200 wordt ook leverbaar als personenauto met vijf zitplaatsen.

Lees meer »

De mennekes-stekker wordt de Europese standaard

In Nederland is de Mennekes-stekker, ook wel de Type 2-stekker genoemd, al de meest gebruikte stekker bij elektrische auto’s. De Europese Unie heeft nu echter bepaald dat die stekker voor heel Europa de standaard wordt.

Lees meer »

De ev-week in cijfers: 12 - 500 - 20 - 39 - 0

In de afgelopen week is er weer het nodige te melden geweest over de elektrische auto en de wereld daaromheen. AM's partner voor ev-nieuws ZERauto.nl heeft opmerkelijke zaken verzameld die dit keer allemaal over een getal gaan.

Lees meer »

EV Centrum zorgt voor de switch en alles dat erbij komt kijken

Nederland ligt voor op de ev-doelstellingen die het ministerie van Economische Zaken stelt in het plan 'Elektrisch rijden in de versnelling'. Dat is vooral dankzij het succes van modellen als de Mitsubishi Outlander. Dat meldt Fleetmotive.

Lees meer »

Nederland koploper met hybride en elektrische auto’s

Koploper met hybride en elektrische auto’s: slechts 110 gr/km CO2. Zo weinig stoten de auto’s, die de Europese deelnemers van de Cleaner Car Contracts-coalitie in 2013 aanschaften, uit. Hiermee zitten de auto’s ver onder de norm die Europa in 2015 aan de uitstoot van auto’s stelt: 130 gr/km CO2 per/km. Het Europese bedrijfsleven is de Europese overheid dus ver vooruit.

Lees meer »

HNR | EV Centrum en Project A15  tekenen samenwerkovereenkomst

In de regio A15 bundelen Project A15 en EV-Centrum de krachten om zoveel mogelijk mensen het elektrisch rijden te laten ervaren. Geïnteresseerden van Project A15 kunnen bij het Rotterdamse EV-Centrum proefritten maken in de nieuwste elektrische modellen. Niet alleen de auto, maar alle facetten rond het elektrisch rijden (laadfaciliteiten, subsidieregelingen etc.) worden meegenomen in een advies.

Lees meer »