Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

Onderzoek: verkoper remt afzet van elektrische auto

Niet de auto zelf maar de verkoper vormt het belangrijkste knelpunt bij de afzet van EV's en plug-in hybrides. Men weet er te weinig van en is onvoldoende enthousiast, stelt adviesbureau Kienbaum na onderzoek in Duitsland.

Lees meer »

FASTNED GAAT BEURS OP VOOR 40 MILJOEN EURO

Het Nederlandse bedrijf Fastned, dat bouwt aan een landelijk dekkend netwerk van snellaadstations, wil veertig miljoen euro ophalen ter financiering van zo’n tweehonderd snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen. Dit doet het bedrijf door zich op de beurs te noteren en aandelen te verkopen.

Lees meer »

Tesla Arnhem is zesde locatie in Nederland

Tesla breidt deze maand de aanwezigheid in Nederland uit met een nieuwe showroom en service center in Arnhem. Tot op heden zijn er maar drie service centers en vijf showrooms. Op een zeker moment dit jaar volgt er ook nog een showroom met service center in Utrecht.

Lees meer »

Nissan LEAF voor €407 per maand via Natuur & Milieu

Utrecht, 11 mei - Natuur & Milieu verkoopt sinds vandaag, als eerste milieuorganisatie ter wereld, auto’s. Het gaat om de full-electric Nissan LEAF, die particulieren en kleine ondernemers tegen een scherpe prijs kunnen leasen. Deze auto stoot geen roetdeeltjes uit in de stad en is tot € 1200,- per jaar goedkoper dan een vergelijkbare auto. Met dit privé lease aanbod is elektrisch rijden voor een grote groep Nederlanders toegankelijk en niet meer voorbehouden aan de happy few. Natuur & Milieu maakt dit nieuws vandaag bekend in het radioprogramma Vroege Vogels. 

Lees meer »

Rij-impressie - BMW i8

Rij-impressie - BMW i8

Wij vinden het wel stoer van BMW: met de i8 gooit het Duitse merk de klassieke opvatting van het fenomeen 'sportwagen' compleet overboord. Met een ronduit spraakmakend uiterlijk, exotische materialen en vooruitstrevende technieken lijkt niets meer bij het oude te blijven. Of BMW met dit concept ook de juiste richting in slaat, ondervinden we als één van de eersten in de Verenigde Staten.

Lees meer »

EVC Testparcours tijdens Shell Eco-Marathon

Altijd al willen rijden in een elektrische bolide? Dat kan! 
Kom 16 t/m 18 mei naar de Shell Eco-Marathon (terrein Ahoy Rotterdam) en maak kennis met alle nieuwe modellen op het EV testcircuit. Benieuwd of de SWITCH voor jou interessant is. Laat je gratis adviseren door een van onze EV pro's met de EVC overstap service

Lees meer »

Car2go ook internationaal te gebruiken

Het autodeelprogramma Car2go van Daimler is actief in 11 Europese steden. Vanaf 5 mei wordt het makkelijker om gebruik te maken van de Smart-vloten in het buitenland.

Lees meer »

EV Centrum verwelkomt Fiat 500E

EV Centrum verwelkomt Fiat 500E

Het Elektrisch Vervoer Centrum heeft sinds kort de demo-vloot uitgebreid met een elektrische Fiat 500.  Benieuwd of de elektrische variant van deze hippe stadsauto net zo leuk is als de versie met een brandstofmotor? Reserveer dan alvast een proefrit!

Lees meer »

Italian High Wine

Italian High Wine

Wouter Karssen van de BNR | Nationale Autoshow was in het hol van de (elektrische) leeuw tijdens ons laatste partner event. Naast Wouter zorgde caberatier Maarten Willemse voor een lach op de gezichten, werd er een bijzondere E-auto onthuld en vertelde Richard Ley van Only Grapes vol passie over zijn producten tijdens de Italiaanse wiijproeverij.

Lees meer »

Eerste kilometers in i8

Eerste kilometers in i8

De BMW i8 is zo goed als klaar voor zijn marktintroductie in juni en onze eerste testkilometers zijn inmiddels een feit. In de Santa Monica Mountains in Californië maakten we uitgebreid kennis met de hybride sportauto.

Lees meer »