Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Nieuws

2014

EV-verkoopcijfers in Nederland ‘ongekend hoog’

Voor een land dat zelf nauwelijks elektrische auto’s (EV’s) of hybrides (PHEV’s) produceert, wordt in Nederland een ongekend aantal van die voertuigen verkocht. De eerste drie kwartalen van 2014 was 4,3 procent van de nieuwe auto’s elektrisch/hybride. In Frankrijk – van alle autoproducerende landen koploper in elektromobiliteit – lag dat percentage gedurende die periode iets onder de 1 procent.

Lees meer »

(Potentiële) koper weet weinig over hybride of elektrische auto

Mensen die er over denken om een hybride of elektrische auto te kopen, zien daar vaak alsnog van af omdat ze te weinig informatie krijgen. Voor veel anderen blijft de prijs, ondanks de subsidie van de overheid, nog altijd een struikelblok.

 

Lees meer »

Snellaadstation elektrische auto’s in hartje Rotterdam

In minder dan een half uur de elektrische auto opladen, terwijl u gezellig aan het winkelen bent? Vanaf nu kunnen elektrische rijders terecht bij een speciaal snellaadstation midden in het centrum van Rotterdam.

Lees meer »

Jaguar EV-Type wordt elektrische F-Type

Jaguar EV-Type wordt elektrische F-Type

Jaguar Land Rover heeft de modelnaam ‘EV-Type’ geregistreerd voor zowel de Verenigde Staten als Europa. Hiermee lijken de Britten ook mee te willen doen in de markt van sportieve elektrische auto’s.

Lees meer »

EVC actie Kia Soul

EVC actie Kia Soul

De nieuwe Kia Soul EV staat nu in de showroom. Deze compleet elektrisch aangedreven Soul EV is in ons land leverbaar via geselecteerde Kia-dealers. Voor een prijs van € 32.995,- en slechts 4% fiscale bijtelling voor zakelijke rijders biedt Kia met de Soul EV een meer dan compleet uitgeruste elektrische auto. 

Lees meer »

Eindelijk duidelijkheid over bijtelling 2016

Vanavond is er dan eindelijk duidelijkheid gekomen omtrent de plannen wat betreft bijtelling in 2016. Staatssecretaris Wiebes heeft besloten om het alternatieve plan van o.a. BOVAG, RAI Vereniging, VNO-NCW en MKB Nederland te adopteren voor in 2016. Wat de plannen zijn voor 2017 is nog niet bekend.

Lees meer »

EV CENTRUM WORDT NA 3 SUCCESVOLLE JAREN NIET VOORTGEZET

Het in 2011 door Minister Melanie Schultz geopende voorlichtingscentrum voor elektrisch vervoer naast het nieuwe CS in Rotterdam zal 1 januari 2015 haar deuren sluiten. Volgens voorzitter Bert Klerk zit de klus er op. "Wij kunnen terugkijken op een succesvolle periode waar wij een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren om elektrisch vervoer in Nederland en in Rotterdam in het bijzonder op de kaart te zetten.

Lees meer »

Schultz wil hogere maximumsnelheid voor elektrische auto

Elektrische auto's mogen straks mogelijk bij wijze van proef op een deel van de A2 harder rijden dan benzineauto's. Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu brengt de voor- en nadelen van zo'n experiment in kaart en laat daarna weten of het wenselijk is dit uit te proberen.

Lees meer »

Utrecht checkt kentekens vieze auto’s om milieuzone.

Een rode 'nee' betekent vanaf 2015 dat je auto niet meer welkom is in het centrum van Utrecht. Sinds woensdagochtend checkt de gemeente alle kentekens op drie drukke invalswegen.

Lees meer »

Slim laden elektrische auto met universele standaard

Met ‘Slim Laden’ (‘Smart Charging’) wordt één algemeen geaccepteerde standaard gehanteerd. Door hiervoor te kiezen ontvangen alle (markt-)partijen netwerkdata waarmee het laadproces kan worden getimed en piekbelasting wordt voorkomen.

Lees meer »