Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

EV CENTRUM WORDT NA 3 SUCCESVOLLE JAREN NIET VOORTGEZET

Het in 2011 door Minister Melanie Schultz geopende voorlichtingscentrum voor elektrisch vervoer naast het nieuwe CS in Rotterdam zal 1 januari 2015 haar deuren sluiten. Volgens voorzitter Bert Klerk zit de klus er op. "Wij kunnen terugkijken op een succesvolle periode waar wij een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren om elektrisch vervoer in Nederland en in Rotterdam in het bijzonder op de kaart te zetten.

De afgelopen 36 maanden zijn in het centrum 278 events georganiseerd en ruim 12.750 proefritten gemaakt met diverse type en merken voertuigen. Graag waren we nog twee jaar doorgegaan, maar mede als gevolg van een twijfelachtige overheid, ontbrak het aan voldoende draagvlak bij de partners van het centrum om dat mogelijk te maken.

De beweging is ingang gezet, het draagvlak in de huidige vorm bleek echter te fragiel om een sluitende begroting rond te krijgen voor een mogelijke 2e fase waar big data verzamelen en verdere uitrol in Rotterdam centraal zou staan. Dit initiatief is iets wat je doet voor morgen en overmorgen om er voor te zorgen dat we samen kunnen leven en bewegen in een gezonde en vitale stad, maar in de praktijk blijkt BV Nederland vooral bezig te zijn met vandaag." Wat met de locatie wordt gedaan is nog onbekend. "Het 600m2 grote centrum zit op de beste locatie van Rotterdam. Volledig duurzaam en compleet high end ingericht met laadplekken voor de deur. Wij kijken de komende tijd even wie zijn vinger opsteekt " aldus Klerk.

Terug naar Nieuws