Naar boven

Elektrisch Vervoer Centrum

Elektrische auto opladen

De gemiddelde forens rijdt in Nederland rond de 62 kilometer per dag. Slechts 22 kilometer hiervan is woon-werk-verkeer. Als we ervan uitgaan dat deze persoon zowel thuis kan opladen en op kantoor kan opladen, dan zijn er dus nooit situaties waarin er zich problemen voordoen." HetEV Centrum kijkt om deze reden vooral naar de mobiliteitsbehoefte van bedrijven en hoe deze al op korte termijn duurzamer is in te richten. Vaak komt hieruit naar voren dat er nu al bepaalde segmenten binnen de organisatie prima over zouden kunnen stappen naar elektrisch vervoer. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken.

Efficiëntie & milieu

In de well-to-wheel vergelijking komt de elektrische auto verreweg als beste uit de test, zeker wanneer we hier uitgaan van duurzaam opgewerkte energie door bijvoorbeeld zonnepanelen. In het EV Centrum kunnen wij u exact laten zien hoe dit in de praktijk tot uiting komt. Doordat elektrisch vervoer efficiënter is, zal het ook slechts een kwestie van tijd zijn voordat dit zich in kosten vertaalt. Door subsidiemaatregelen en lage gebruikskosten is de EV nu al concurrerend ten opzichte van de vervuilende opties en dit zal zich door dalende batterijprijzen alleen maar positiever gaan ontwikkelen in de toekomst.
Ook in de belasting van het milieu scoort elektrisch vervoer vele malen beter. Natuurlijk bestaan er veel discussies en het EV Centrum geeft u graag onafhankelijk toegang tot de kloppende informatie.

Het nieuwe rijden

en de toekomst van EV

Het Nieuwe rijden is een fantastische manier om efficiënter om te gaan met de middelen die u vandaag tot uw beschikking heeft. Het Nieuwe Rijden gaat echter nog veel verder en dit is op de website (http://www.hetnieuwerijden.nl) goed terug te lezen. In een elektrische auto zul je goed inzichtelijk krijgen wat bepaalde acties in het voertuig voor consequenties hebben voor de actieradius van de auto en hiermee wordt Het Nieuwe Rijden alleen maar beter inzichtelijk. HetEV Centrum gelooft in een toekomst waarin er optimaler gebruik gemaakt wordt van mobiliteit en waar doorontwikkeld elektrisch vervoer een belangrijk aandeel heeft.

Techniek

Er zijn verschillende manieren waarop men zich kan voortbewegen in het verkeer. Iedere mobiliteitsvorm heeft specifieke eigenschappen en daarmee voor- en nadelen. Gezocht wordt naar die vorm van mobiliteit die compromisloos in te zetten valt en waar de gebruiker dus qua gebruiksgemak, milieubelasting, kosten en imago 'het verst' mee komt. Afhankelijk van technologische ontwikkelingen en politieke keuzes kunnen verschillende technieken versneld worden.

Maak een proefrit

Wanneer men voor het eerst in een elektrisch voertuig rijdt, is men er direct van overtuigd dat dit de toekomst is, maar ook dat het vandaag al mogelijk is. Wanneer men langer van een EV gebruik maakt, komt men er achter dat het in de praktijk helemaal niet zo anders is dan het rijden op fossiele brandstoffen, mits men bereid is hun gebruiksprofiel iets aan te passen." Het begint dus allemaal met simpelweg een keer proefrijden in een elektrische auto. HetEV Centrum heeft een gevarieerde vloot van continu beschikbare elektrische voertuigen waarmee er op aanvraag en tijdens evenementen proef gereden kan worden. Stap vandaag in de auto van morgen en laat uw toekomst in mobiliteit hier beginnen.

Proefrit aanvragen